SEDMIHRADSKÉ VRSTVENÉ ZELÍ.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / MASO VEPŘOVÉ / VEPŘOVÉ PLECKO / 




INGREDIENCE: 500 g vepřového ramínka nebo plecka, 60 g sádla, 2 větší cibule, 1-3 stroužky česneku, 1 1 kg kysaného zelí, 150g rýže, 150g uzené slaniny, 300g debrecínské klobásy, sádlo na vymazání, 3 natvrdo uvařená vejce, 1 l husté kysané smetany, mletá sladká paprika, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY: Polovinu masa hrubě umeleme, druhou polovinu nakrájíme na kostky menší než na guláš, osmahneme na sádle se zpěněnou cibulí a jemně nakrájeným česnekem a krátce podusíme. Zelí trochu podlijeme a uvaříme téměř doměkka. Máme-li slaninu s kůží, přidáme kůži k zelí. Měkké zelí ocedíme. Rýži vypereme, spaříme a udusíme. Slaninu nakrájíme na kostky, klobásu na plátky a společně osmažíme. V rendlíku nebo v zapékací míse rozehřejeme trochu sádla, na ně dáme vrstvu zelí, poklademe na plátky nakrájenými vejci, na ně dáme slaninu s klobásou a masem. Polijeme smetanou. Pak dáme vrstvu rýže, slaninu s klobásou, maso, opět polijeme smetanou. Pak dáme zelí, vejce, slaninu s klobásou, maso, smetanu, opět rýži a tak pokračujeme. Občas vrstvu opaprikujeme a jen velmi opatrně osolíme, protože některé přípravy jsou samy o sobě dost slané. Poslední vrstvu tvoří zelí, které zalijeme smetanou. Dusíme v troubě asi 45 minut. Toto vrstvené zelí se pokládá za perlu sedmihradské kuchyně. Podáváme bez přílohy,jen velkým jedlíkům nabídneme krajíček chleba nebo slaný rohlík.



SEDMIHRADSKÉ VRSTVENÉ ZELÍ. SEDMIHRADSKÉ VRSTVENÉ ZELÍ.



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1328 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz